Грижите за косата влияят пряко върху човешкото биополе

Според една легенда до грехопадението човекът бил без коса - главата му украсявал блестящ ореол. Но щом нашите прародители съгрешили, космическите лъчи около главите им натежали и се превърнали в ...косми.Този нов ореол бил предназначен да пази човек от тъмните вибрации на космоса и да го свързва с фините.Косата е ценна част от нас не само защото ни прави по-красиви или ни предпазва от студ и пек - с нея е свързана хилядолетна магическа култура. Девойките сплитали от своите коси гривни и ги подарявали на любимите си като защитен талисман. Той пазел възлюбеният им не само от случайна смърт, но и от съблазън и изневяра. По-късно започнали да скриват къдриците  си в медальони, които подарявали на избраниците си, за да ги носят близо до сърцето си. Във всички предметни магии, които се правят за зло се слагат човешки косми,по зъзможност от мъртвец.
Фризьорът влияе върху аурата на човека, подбирайте го внимателно 
Косата е антена към Отвъдното - тя улавя сигнали от света на невидимото, а те могат да бъдат както позитивни /от ангели пазители/, така и негативни /от демони/.
Според парапсихолозите човек трябва много да внимава когато реши да се подстригва, за да опази светла аурата си /ореола около главата си/. Ето и няколко съвета  в тази връзка.
_  Не забравяйте, че фризьорът променя биополето ви. Избирайте жизнерадостен майстор, със самочувствие, тогава животът ви ще се промени към добро.Ако е мрачен и сърдит, то във вашето биополе ще влезе неговата енергия и ще ви "зарази" с негативизъм.Колкото по-възрастен е майсторът на ножицата, толкова по-силно ще е неговото влияние върху вашата аура. Ако сте щастливи и не желаете да промените сегашното си положение седнете при по-млад фризьр или на вашата възраст.Но ако на душата ви е неспокойно  и унило, изберете стар професионалист.
_ Ако не искате мъжът ви ни в клин, ни в ръкав, да ви ревнува ,желателно е да се подстрижете при жена.Харесвате ли мъжа, който ви прави прическата , флиртувате ли с него, ще започнат проблеми в личния ви живот, защото косата "запечатва" силно вашите емоции и вътрешни нагласи, и няма да можете да ги скриете от половинката си.
_ За да расте бързо косата ви, подстригвайте се при пъла или растяща луна.Когато луната намалява посетете фризьор, ако искате да заздравите корените на косата си,да се предпазите от косопад или пък да подкъсите фризурата си.Не се подстригвайте в така наречените сатанински лунни дни/ 9-ия, 15-ия, 23-ия, 29-ия ден/ според лунния календар, а също така  и в дните на слънчево и лунно затъмнение.
_ Никога не си режете косата сами - така позволявате на завистниците  и недоброжелателите си да пробият аурата ви и да ви причинят куп проблеми. На фризьр не се ходи когато човек се чувства зле физически или душевно. В противен случай това състояние ще продължи по-дълго, а може да влоши още атмосферата около вас.