Домашно лечение на мъката и скръбта

Домашното лечение играе важна роля в моментите на мъка и скръб. Споделянето на грижите и тревогите и получаването на адекватна подкрепа от другите са много важен компонент в борбата с лошите моменти в живота.

Ако сте загубили близък човек или преминавате през изключително тежък житейски етап е много важно да обърнете внимание на себе си, да признаете чувствата и тревогите си и да дадете шанс да ви бъде помогнато.

Достатъчно време за почивка и сън
По време на сън, умът ви осмисля това, което се случва докато сте будни. Когато не доставяте на тялото си достатъчно почива и сън, това може да доведе до сериозно изтощение на организма и тялото и до развиването на заболяване. Опитайте някои дейности, за да се отпуснете, като например медитация.

Яжте любимите си храни
Обикновено, когато хората минават през тежки моменти нямат никаква желание за хранене. Това, обаче, може да бъде доста вредно. В тежките моменти се опитайте да се храните само с любимите си храни, които ви носят наслада. Не се хранете сами. Добре е често да се храните в компания на близки и приятели. При липса на апетит се хранете по-малко, но по-често. Не трябва да се забравя, че тежките моменти тялото се нуждае от повече витамини.

Продължаване на нормалния ритъм на живот
Опитайте се да се върнете към нормалните си дневни дейности. Отидете на работа, срещайте се с приятели. Това със сигурност ще ви е изключително полезно, докато скърбите.

Помолете за помощ
По време на емоционален стрес е изключително важно да дадете възможност на други хора да ви окажат нужната подкрепа и помощ. Затварянето в себе си и изолирането от външния свят само ще увеличават мъката ви.