Епифизната

Активирането на епифизната жлеза е ключов момент към следващия етап от човешката еволюция.

Светлината активира пълния потенциал на мозъка, като му разкрива безкрайно присъщи правомощия, които са останали пасивни в продължение на хилядолетия. Тъй като епифизната жлеза е чувствителна към светлината, ние използваме слънчевата енергия и я преобразуваме във физическа храна. Слънчевата енергия е източник, който захранва мозъка, човешкото око е единственият орган, където слънцето може да влиза или напуска човешкото тяло. Очите са входа за слънчевата енергия към човешкия мозък! Векове наред се изпълняват ритуали за изцеление (практикувани от древните Египтяни, Ацтеки, Гърци, Маите, в Тибетски Йога, както и в някои традиции на Цигун, Тай Чи, и от някои Индиански племена), чрез които ни се дава възможност за получаване на храна, лечение и духовно просветление.

Посветени твърдят, че чрез тях се получава по-добро физическо, умствено, емоционално и духовно здраве, както и че можем да се поддържаме само със слънчева енергия за много дълги периоди, без да ядем никаква храна.

Строгите дългосрочни пости, под контрол и наблюдение на различни научни и медицински екипи, разкриват регенериране на сивите клетки в мозъка и разширяване на епифизната жлеза, вместо обратното. Взирането в слънцето се извършва само през първия час след изгрев слънце или в последния час преди залез, когато слънчевите лъчи са най-нежен към очите. Ако гледането не се прави на зазоряване или залез и се извършва в други часове, това ще доведе до сериозно увреждане на ретината.

След като тялото е достатъчно изравнено с духовната сила, светлината става храна. За целта се използват специални дихателни техники, стимулиращи епифизната жлеза, донасящи голям обем кислород и жизнена сила в кръвния поток. Обогатената с кислород кръв предизвиква епифизната жлеза да резонира и вибрира.

В Царството на Слепите, използващият 3-тото око ще бъде Цар.

Детоксикирана Епифизна Жлеза = Повишена Духовност и Физическо Здраве

Малката жлеза в центъра на мозъка, наречена "епифиза" може да изглежда незначителна, но изследователите са открили, че е от жизненоважно значение за физическото, умственото и мнозина смятат, духовното здраве. Чрез непълноценно хранене, излагане на токсини, стрес и модерни навици, епифизната жлеза става втвърденa, калцирана и изключена. За да се събуди тази жлеза от своята дрямка е необходима детоксикация, чрез диета, билки, слънчева и чиста вода. 


Важната - с размер на грахово зърно жлеза!

С форма подобна на шишарка, с размер на грахово зърно, намиращата се в центъра на мозъка епифизна жлеза е малка, но мощна. Тя отделя мелатонин, който регулира цикъла сън / събуждане и серотонин, невротрансмитер, който стимулира щастливото и балансирано състояния на съзнанието. Не само от решаващо значение за добрата почивка през нощта, мелатонина също забавя стареенето и е мощен антиоксидант. Епифизната жлеза също помага и за защита срещу електромагнитно замърсяване. Освен това, отделни индивиди са съобщавали за повишено чувство на съпричастност, благодарение на мелатонина - което води до по-хармонични междуличностни отношения.

Учените подозират, че N, N-диметилтриптамин (DMT) също се произвежда от епифизната жлеза. Това е вещество, което се извлича от шаманските растителни продукти като "Psychotria viridis". Д-р Рик Страсман, автор на ДМТ (Молекулата на Душата) смята, че епифизната жлеза произвежда ДМТ по време на мистични преживявания, както и при раждане и смърт. ДМТ също е свързан с ясните сънища, пиковите преживявания, креативността и способността да се визуализира. 

Защо епифизната жлеза става мудна?

В резултат на процеса на стареене и излагане на токсини, епифизната жлеза започва да се калцира. Натриевия флуорид е враг номер едно на здравословната епифизна жлеза. Този токсин се среща във водоснабдяването, конвенционално отглежданите храни и пастите за зъби. Диетичните хормони, живака, преработените храни, кофеина, цигарите, алкохола и рафинираната захар също причиняват калцификация. Радиационните полета, като тези в мобилните телефони и Wi-Fi мрежите също са вредни. Избягването на тези опасности е предварителна стъпка към изцелението на тази жлеза. Следващата стъпка е премахване на съществуващата калцификация.

Как да се съживи оптималното функциониране?

Според уебсайта "Decalcify Pineal Gland", следните храни и добавки са полезни за детоксикация на епифизната жлеза и възстановяване на жизнеността й:

1. Натурален шоколад
2. Лимонената киселина
3. Чесън
4. Натурален ябълков оцет
5. Масло от риган 
6. Activator X (витамин K1/K2)
7. Борон
8. Мелатонинът
9. Йод
10. Тамаринд
11. Дестилираната вода
12. MSM (Метилсулфонилметан)
и други...

Холи Пейдж - Храни за Съзнанието, също предлага редица предложения за летящ старт на епифизната жлеза. Чай "Щастие" (Happy Tea) е един от тях. Смес от страстно цвете и жълт кантарион, чая съдържа пинолин (pinoline) - инхибитор на моноаминооксидазата (MAOI). Когато "MAOI" се движи свободно в рамките на системата, ДМТ по-естествен начин е на разположение на мозъка - насърчава творческите и светли ментални състояния. 

Друг съживител на епифизната жлеза Аяуаска (Ayahuaska). Малко количество от този "вкус" (една супена лъжица на ден) ще помогне за повдигане на настроението, креативността и вдъхновението. Аяуаска може да се направи чрез кипване на "Banisteriopsis caapi" и "Psychotria viridis" (chakruna) с портокалов сок в продължение на няколко часа. В големи дози, може да променя възприятието и да задейства виденията. В малки количества, освежава ума. Моля, обърнете внимание: Извличане на ДМТ от всяко растение, включително "Psychotria viridis" е незаконно в Съединените Щати (и други държави).

Слънчевата светлина се счита за "храна" за епифизната жлеза. Най-малко 10 минути излагане на слънчева светлина се препоръчва всеки ден. Медитация, пеене и практиките за пранаяма дишане са от полза за епифизната жлеза.