Източници на енергия и тялото

Основни източници на визуалната енергия

Основните източници на визуалната енергия са черният дроб и свързания с него орган - жлъчката. Когато черният дроб работи правилно, си. по-настойчив, можеш да вземаш повече решения и можеш да обединяваш нещата, които си усвоил.

Отворът за черния дроб са очите. Когато черният дроб е болен или слаб или си в стрес и ядосан, не можеш да вземаш решения и зрението ти се уврежда, затруднявайки систематизирането в ума на това, което виждаш, и синтезирането на това, което си усвоил.

Здравата жлъчка ти позволява също така да вземаш по-лесно решения.

Основни източници на енергията на възприемането

Основните източници на енергията на възприемането са далакът и стомахът. Далакът осигурява доброто чувство за включване. Неговият отвор е устата и взаимодейства със силата на речта, гласа и усвояването на това, което учиш.

Стомахът е свързан с далака. Когато стомахът е в добро състояние, ще си по-възприемчив към новите мисли, идеи и начини. След като веднъж си ги възприел като свои, ще имаш по-голямо желание да усвоиш нещо ново по по-ефикасен начин.

Енергията на надбъбречните жлези

Енергията на надбъбречните жлези те ентусиазира да учиш. Надбъбречните жлези ти осигуряват жизненост и горе­щата енергия, енергията Ян, на бъбреците. Освен това те зареждат с енергия и те ентусиазират да учиш. Без жизненост ще си мързелив, сънен и без ентусиазъм за учене.

Основните източници на слуховата енергия

Основните източници на слуховата енергия са бъбреците и свързаният с тях орган, пикочния мехур. Например, когато бъбреците функционират добре, ще си по-жизнен и поради това, ще си способен да усвояваш. Бъбреците са свързани с отворите на ушите.

Слухът е от голямо значение при ученето. Когато бъбреците са здрави, повишаваш остротата на слуха, което подобрява усвояването.

Пикочният мехур помага при отстраняването на токсич­ните течности, с което кръвта става по-чиста. Ако пикочният мехур е увреден, това ще засегне и функцията на бъбреците.

Основни източници на силата на речта

Основните източници на силата на речта са сърцето и свързания с него орган - тънкото черво. Сърцето осигурява духа за усвояването и е седалище на радостта. Без ентусиазъм или дух за учене, усвояването ще е много трудно.

Тайната на ученето е в радостното отношение и насладата. Когато те са налице, цялото тяло ще възприема това, което учиш.

Сърцето освен това е седалище на уважението и честността. Когато изпитваш уважение, сърцето е отворено. Езикът е свързан със сърцето и когато връзката е свободна, можеш да започнеш да приемаш и систематизираш ума, асимилирайки това, което усвояваш.

Тънкото черво ти помага да асимилираш. Когато то има някакви проблеми, бива засегната функцията на сърцето. Много пъти, за да усвоиш нещо ново, се нуждаеш от време, за да го асимилираш в себе си.