Изчистете негативната енергия от дома си

Изхвърлянето на боклука, измиването на чиниите и бърсането на прахта - това не е всичко, когато става дума за почистването на дома. Важно е да изчистите и  отрицателната енергиа. И имайте предвид, че за това парцалът няма да помогне.

Толкова е приятно когато измиете пода, да отворите широко прозорците и да се наслаждавате на чистия въздух. Стига да не живеете в София, разбира се. Но ако искате за направите и емоционална чистка на вашия дом, ще трябва доста повече. На първо място трябва да откриете източниците на позитивна енергия в дома.

Ето как да направите оборка на дома си според правилата на фън шуй:

1. Направете традиционното основно почистване на дома.

2. Отворете всички прозорци и врати.

3. Свалете от витрини и секции снимки, на които не се харесвате или от които имате лоши спомени.

4. Отървете се от умиращи или вече увехнали растения. На практика те представляват растителни мумии. И ако до вчера, докато растенията са били живи и са носили положителна енергия на дома, вече увехнали правят обратното.

5. На мястото на умрелитецветя поставете ваза със свежи или засадете в саксия.

6. Запалете ароматни свещи или ароматни масла.

7. Пуснете вдъхновяваща музика.

8. Изречете молитва.

9. Подредете всички вещи на определените им места. Не допускайте предметите у дома да са разхвърляни.

На Изток много важно значение в почистването на дома играе водата. Добави пет парчета портокалова кора в купа с прясна вода. Минете през къщата в посока на часовниковата стрелка, започвайки от предната врата и пръскайте с водата навсякъде - от тавана за основата.