Кудзу срещу алкохолизъм

Kудзу наричат този корен още "пуерария" - лечебна лиана, от семейство бобови.Родните места на лековитото растение Kudzu са Япония и Китай. В Китай още няколко хиляди години преди нашата ера са използвали лечебното растение като най-ефикасно и изпитано средство за лечение на алкохолизъм. А в Япония е започнало да се прилага в тази насока преди повече от над 2500 г. Едва към края на 1800 г. то бива пренесено в САЩ, а по-късно се разпространява в Европа, включително и на някои места в България.
 

Пушенето и злоупотребата с алкохол оказват мощно разрушително действие върху организма на човека...


До скоро във фармацевтичната индустрия не съществуваше ефективно лекарство, което да може да избави човека от тази порочна зависимост. Кудзу корен е най-невероятната триумфираща в света лековита билка без аналог, изцеряваща алкохолизма напълно. Тя е най-доброто и мощно средство във фитотерапията за отказване от алкохолизъм и тютюнопушене, наложило се дори в рамките на офизциалната медицина. Призната, утвърдена и с доказани качества като лечебно растение от най-висока класа със световно значение, кудзу не само прекратява алкохолната и никотинова зависимост, но ликвидира и тежките последици от тях.
 
В Харвардският университет са проведени медицински изследвания, които са доказали, че биологично активните вещества на кудзу (Pueraria hirsuta) изразено намаляват влечението към алкохола при болните от хроничен алкохолизъм. Съвременните изследвания в Сащ, Япония, Китай, Германия и много други страни по света отдавна са потвърдили безопасното и абсолютно ефективно въздействие на Кудзу в прекъсването на болезнената зависимост от спиртните напитки.
 
Дори нещо повече: завеждащите лекари в една от най-големите Пекински болница са се произнесли за екстракта от Кудзу, че той е най-доброто средство в света за лечение на алкохолизъм. А в Европа Кудзу все повече намира широкото си приложение в прекратяването на никотинова зависимост. В това направление Кудзу се позиционира като най-изумителното средство за отвикване от тютюнопушенето.


 

Още повече, че повечето от лекарствата в традиционната медицина сенсибилизират и се отлагат в организма под токсичното въздействие на алкохола за да могат да предизвикат отвращение при приемането му. Така те увреждат и усложняват допълнително органичната функция. Това естествено не решава проблема тотално, доколкото чувството на неудовлетвореност без прием на алкохол си остава.
 
Алкохолизмът е тежко заболяване, което се съпровожда с нарастващо разстройство на всички органи в организма като нанася дълбоки поражения на черния дроб, стомашно-чревния тракт, сърдечната дейност и други функционални вериги. За пръв път терминът "алколизъм" е бил използван през 1849 г. от шведския лекар М. Гусе за обозначаване на набор от болестотворни изменения в организма на човека под въздействието на алкохола. Известно е, че той оказва силно негативно въздействие на различните видове системи в организма до не повече от две седмици време.
 
Ето някои цифри от медицинската статистика: 83% от постоянно пиещите алкохол страдат от разстройства на сърдечната дейност, 60% от панкреатит, 20% от гастрит и язва на стомаха, а 15% от туберкулоза. Злоупотребата със спиртни напитки съкращава живота на човека средно с 15-20 години. При децата на алкохолиците по правило преобладава много крехкото здраве и не рядко имат изразена предразположеност към тежки нервни заболявания като епилепсия и изостанало умствено развитие, както и много други психични болести.


Известно е, че болшинството от пристрастените към алкохола са раздразнителни и агресивни, страдат от рязка промяна в настроението. В повечето случаи тези техни проявления биват съпътствани от изразено напълняване вследствие на компенсаторната им предразположеност към употребата на сладка храна и тлъсти меса. Останалата част от алкохолно зависимите са склонни към изтощително отслабване поради факта, че се превръщат в страстни пушачи.
 
В случая може да се каже, че те преминават от битовият антидепресант  - алкохола, към друга не по-малко "вкусна храна" за тях -  никотина. Дори нещо повече - много голям брой от зависимите и привикнали с алкохола хора (особено тези, които живеят в стрес и продължават да бъдат в тесен контакт със старото си алкохолно обкръжение) след краткотрайно отказване рухват и отново изпадат в тежък запой.
 

Основните показания на Кудзу

 

  • мощно подтискащо въздействие по отношение на влечението към алкохола и тютюнопушенето;
  • ликвидира изцяло синдрома на махмурлука;
  • забавя развитието на физическата зависимост от алкохол и никотин;
  • снижава алкохолната интоксикация;
  • отстранява депресия;
  • адаптогенно, антиоксидантно, хепатопротекторно (изчистващо и защитаващо черния дроб) въздействие;