Тибетски гъби

Медицината на тибетските народности дълго я е пазила в тайна. В Европа е внесена от излекуван от цироза полски професор. Тибетската гъба е с цвят на извара и според индийските йоги притежава следните свойства:

- Лекува рак, като преустановява растежа на раковите клетки.
- Напълно нормализира обмяната на веществата в организма.
- Лекува практически всички алергични заболявания.
- Ликвидира всички стомашно-чревни заболявания, в т.ч. и язва на стомаха.
- Лекува заболяванията на белите дробове, бронхит, пневмония.
- Лекува всички заболявания на черния дроб, жлъчния мехур, разтваря камъни в бъбреците.
- Лекува всички възпаления, тъй като изпълнява ролята на антибиотик.
- Напълно изчиства организма от плаки, тъй като изкарва всички продукти на обмяната, в т.ч. холестерина, солите на тежките метали, дионуклеидите и продуктите на обмяната на алкохола.
- Лекува диабет, като нормализира въглеродния обмен.
- Повишава половата активност и намалява телесното тегло, като преустановява процеса на стареене на клетките.
- Повишава тонуса и вътрешните резерви на организма, подобрява паметта и вниманието.


Гъбата се отглежда във всяко японско семейство, в резултат на това Япония има най-здравата нация.

Начин на употреба: гъбата се залива с прясно мляко със стайна температура, около 250 мл и се оставя при стайна температура за 24 часа. Получава се за около 18-20 часа подквасено мляко с лечебни свойства. Консумира се сутрин, поне половин час преди хранене или вечер 30-50 минути преди сън. Признак на пълното подквасване е появата на гъст слой отгоре, където се намира гъбата. Млякото се прецежда през едро пластмасово сито, а гъбата се изплаква под струя студена вода и после се залива с нова порция прясно мляко. Ако гъбата не се промива ежедневно и не и се сменя млякото всеки ден, тя става кафява, спира да се размножава и умира.

След около 17 дни масата на гъбата се удвоява и част от нея може да се даде на друг човек. Редува се 20 дни употреба – 10 дни почивка, като по време на почивката гъбата трябва да се поддържа здрава по посочения начин. По време на лечението с тибетска гъба се забранява употребата на алкохол.

През първите две седмици рязко се повишава активността на стомаха, поради което се повишава газоотделянето. Възможно е да се появи и разстройство, поради което се препоръчва квасеното мляко да се приема вечер, а не сутрин преди работя. При хора с болни бъбреци и черен дроб може да се появи едновременно напрежение в съответните области, но скоро то отшумява – лечението в никакъв случай не трябва да се прекъсва.