Kокосов орех

Представете си Маями, Карибите, чисти брегове, златни пясъци и искряща вода, палми и кокосови орехи, една жадувана картина, особено в зимните, снежни месеци. Ние ви предлагаме да се прехвърлим за кратко в земите на кокосовите орехи, за да разгледаме отблизо полезните им качества и да разберем как могат точно те да ни помогнат в здравословния начин на живот. На испански думата “coco” означава маймунско лице. Не случайно кокосовата палма се нарича „Дървото на живота” или по-точно на санскрит „ Дърво, което дава всичко необходимо за живот”. Кокосовите орехи са спасили не един и двама корабокрушенци. Благодарение на това, че са леки и се носят по водната повърхност, може да се намерят и на места, където не виреят. Чистото кокосово масло лекува редица съвременни заболявания, едно от които е нездравословното хранене. Консумирайте кокосовите орехи сурови, пийте чистата им вода, използвайте маслото за готвене или за козметични цели. И всичко това в унисон със здравословните ви принципи! дин известен хавайски агролесовъден специалист казва: „Най-изумителното нещо, когато говорим за кокосовия орех е, че той ни дава всички необходими неща: храна, напитка, масло, лекарство, гориво, строителен материал, материал за покриви и рогозки, домашни прибори и инструменти, а също така изпълнява важна роля в природата, тъй като контролира ерозията на почвата в крайбрежните райони, защитава от вятъра и осигурява сянка на другите култури.” Какво повече може да се желае!

Ползи от консумацията на кокосови орехи


Консумирането на кокосови продукти води до подобряване действието на щитовидните функции и на метаболизма, намаляване на теглото по бърз и здравословен начин, повишаване на енергийния баланс на тялото. Нашият организъм превръща лауриловата киселина, която се съдържа в кокосовия орех в монолаурин, който помага на организма да се бори с бактериите, предизвикващи херпес, грип и дори HIV. По този начин вие защитавате тялото си по естествен и приятен начин! Силното му антибактериално и антигъбично действие ви дава право да го консумирате по всяко време и навсякъде, не само когато имате определени симптоми. Кокосовият орех е идеално пречистващо средство за целия организъм, предпазва от рак, особено на гърдата и на дебелото черво, регулира кръвното налягане и функциите на сърцето.

Начини за консумиране на кокос. Един от начините да си набавим важни есенциални мастни киселини и да помогнем на организма си в борбата с различните вируси е да консумираме кокосово брашно . То се получава се от изсушената кокосова вътрешност и издържа на високи температури като запазва полезните си съставки. Подходящо е за приготвяне на всякакви видове кулинарни специалитети, придавайки им невероятен вкус. През далечната 1940 година, фермери изпробвали да угояват животните си, като ги хранели с кокосово масло, но ефектът бил обратен – животните намалили теглото си, но увеличили апетита и енергията си. Кокосовото масло заема 20% дял от растителните масла в целия свят. Кокосовата вода е по-хранителна и от млякото, като съдържа по-малко мазнини и никакъв холестерол. Съдържа лаурилова киселина, която се съдържа и в майчиното мляко. Тази киселина изисква по-малко енергия и ензими за смилането си и по този начин дарява ор ганизма с по-голям енергиен потенциал. Кокосовата вода е натурален източник на натрий, магнезий и съдържа 15 пъти повече калий от банана.
Тя е натурално стерилна и е един от най-добрите средства срещу махмурлук. Опитайте някоя вечер, след като сте злоупотребили с алкохол, да изпиете една чаша кокосова вода и на другата сутрин ще се чувствате като нов. И освен всичко друго, тази вода може да се използва като кръвна плазма, тъй като двете имат идентичен състав. Тя е един естествен източник на електролити, който ви зарежда енергийно, по най-здравословния и естествен начин. Това е наистина изумително! Може да я използвате и с козметични цели. Поставете малко върху краищата на косата си или просто обтрийте лицето си вместо овлажняваща козметика. Лятото може да намажете тялото си след слънчевите бани, за да запазите по-дълго време бронзовия си загар. Утоляваща жаждата, тонизираща и засищаща напитка, която идва директно от природата.